'Excellente ondernemingen 2008 in de kijker'

Coolair opent als eerste bedrijf in kmo-zone Itterbeek.

Net als Bulo uit Mechelen maakte ook Coolair uit Lier kans op de titel van meest excellente onderneming van het arrondissement Mechelen. De airconditioningspecialist opent binnenkort als eerste bedrijf de deuren op de vergrote kmo-zone Itterbeek in Duffel.


Tom Peeters en Glenn Van Herck zijn sinds de tweede helft van de jaren negentig allebei bezig met koeling en airconditioning. “Door de enorme groei van mijn bedrijf ging ik in 2002 op zoek naar een betrouwbare partner en vond die in Glenn Van Herck. Samen richtten wij een nieuwe firma op: Coolair”, vertelt Tom Peeters.

Groei tot 30 medewerkers
“We begonnen in de privéwoning van Tom in Duffel en gebruikten een magazijn van mijn grootouders in O.-L.-V.-Waver”, gaat Glenn voort. “Beide locaties werden vlug te klein, zodat we in april 2004 naar een groter handelspand aan de Mechelsesteenweg 498 in Lier verhuisden. Daar groeide het personeelsbestand tot 21 medewerkers. Eind december verhuizen we naar de kmo-zone Itterbeek aan de Oude Liersebaan in Duffel. Daar centraliseren we alles en hopen we op termijn naar dertig medewerkers te kunnen uitgroeien.”

Coolair wordt daarmee het eerste bedrijf dat op de tweede fase van deze kmo-zone zijn deuren opent. “Er is plaats voor 28 tot 30 bedrijven. Ruim zestig procent van de kavels is al verkocht. Deze tweede fase omvat acht hectare, de eerste fase was goed voor tien hectare”, zegt Magali Bourdeau van de intergemeentelijke vereniging Igemo, dat de kmo-zone Itterbeek ontwikkelt.

Op October 13, 2009